Ik wil een 60+ regeling

3 maanden geleden
806
0
0

Werken met kwetsbare ouderen en chronisch zieken geeft veel voldoening maar is ook fysiek en mentaal zwaar. Naarmate je ouder wordt en langer in deze mooie sector werkt, loop je meer kans om klachten te krijgen waardoor je het werk misschien niet meer kan volhouden. Daarom zijn er verschillende manieren om je te helpen aan het werk te blijven en gezond je pensioen te halen.

Zo is er de LandingsBaan die het voor 60-plussers mogelijk om minder te werken voor het zelfde geld. Zie jij een zachte landing wel zitten? Dan werkt de LandingsBaan als volgt:

  • Je gebruikt je BalansBudget om minder te gaan werken. Je mag gefaseerd afbouwen tot 50 procent van je afgesproken contracturen.
  • Als je de LandingsBaan inzet, kan je daarna ook voor kiezen om eerder met pensioen te gaan.
    Of dat aantrekkelijk voor je is, kan je bespreken met het pensioenfonds PFZW. Kijk hier eerst eens wat je aan pensioen hebt. 
  • Is je BalansBudget op en wil je minder blijven werken tot je pensioen? Overleg dan met je werkgever over een contractverlaging of maak een doorstart en ga weer op grond van je huidige contractsomvang aan het werk.