In gesprek met je leidinggevende over werkdruk

1 jaar geleden
753
0
0

Werk je hard? Zo hard dat werken te zwaar voor je wordt? Praat dan met je leidinggevende over de werkdruk. Dat is belangrijk, want je bent niet de enige die er last van heeft. Dat zijn ook je gezin, je collega’s, je werkgever en de cliënt. Maar hoe voer je een gesprek over werkdruk? 5 tips:

  • Voel je niet mislukt. Je bent vast niet de enige die de werkdruk ervaart en je werkgever zal je eerlijkheid op prijs stellen. En bovendien: je werkgever is verplicht een hoge werkdruk te voorkomen. Dat staat in de Arbowet.
  • Bereid je goed voor. Maak een lijst van de problemen en wat de gevolgen daarvan zijn. Benoem de oorzaken en denk na over een oplossing.
  • Kies een goed moment. Vraag het gesprek op tijd aan en neem er de tijd voor. Een gesprek over werkdruk is te belangrijk om even snel af te raffelen.
  • Zoek oplossingen en maak afspraken. Stel zelf oplossingen voor waar je team, je werkgever en jij zelf iets aan hebben. Stippel samen een traject uit om de werkdruk te verlagen. Maak hier duidelijke afspraken over. Zo weet iedereen wat nodig is.
  • Wacht niet te lang. Een te hoge werkdruk kan nare gevolgen hebben voor het werkplezier en je gezondheid. Maak goede afspraken voordat het te laat is.

Heb jij nog een tip die hier niet bij staat? Laat hieronder een berichtje achter! 

Bron: Intermediair